Geholpen door een BHV’er.

27/06/2023 Geplaatst in: Nieuws

 β€œπ‘«π’Šπ’† 𝒆𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆 π’Žπ’Šπ’π’–π’•π’†π’β€¦π’Šπ’Œ 𝒃𝒆𝒏 𝒆𝒓 π’π’π’ˆ!”
 
Op de eerste dag na zijn vakantie fietste Goos Cardol van zijn werk naar huis. Onderweg voelde hij pijn op zijn borst, maar fietste gewoon verder. Vlak voor het pand van Essent kon hij echt niet meer verder en stapte hij af. TweeΓ«nhalve dag later werd hij wakker in het ziekenhuis. Daartussen zit een gat. β€œIk ben op zoek gegaan: hoe is het gegaan, wie heeft wat gedaan en dus: waardoor leef ik nu nog!”
 
Contractors die bij Essent aan het werk waren zagen dat Goos van zijn fiets afstapte en vervolgens omviel. Ze kwamen aangerend: β€œIs hier een AED?” Een BHV’er rende mee naar buiten en zag dat twee omstanders al aan het reanimeren waren.
β€œOmdat mijn ademhaling weg was, was als eerste een Rapid Responder Ambulance ter plaatse.” De ambulance bracht Goos naar het ziekenhuis waar hij vervolgens meteen werd geopereerd.
 
β€œIk vind het zΓ³ ontzettend bijzonder dat twee personen mij ogenblikkelijk kwamen helpen. Ik heb mijzelf nu uiteraard ook aangemeld voor een cursus.”
 
Ben jij ook BHV’er of een keer geholpen door zo’n held? Laat een comment achter of stuur een mail naar communicatie@bvbn.nl en wie weet sta jij de volgende keer in deze rubriek.