Corona-update: BVBN blijft aandacht vragen voor ontbrekende SBI-codes

25/01/2022 Geplaatst in: Nieuws

Voorzitter Jan van de Meide heeft Thierry Aartsen persoonlijk aangeschreven om aandacht te vragen voor het ontbreken SBI-codes. Onder deze ontbrekende codes, bevindt zich ook de SBI-code 85592. Deze code is van toepassing op een groot aantal zwaar getroffen leden van de BVBN. Hierdoor komen deze leden niet in aanmerking voor een TOGS-regeling. Op deze wijze hoopt de BVBN dat de getroffen leden alsnog voor een vergoeding in aanmerking komen.

Thierry Aartsen laat als antwoord op het bericht van de voorzitter weten onze sector op dit moment nog niet onder de regeling valt. Ook is het zo dat een bedrijf dat op het thuisadres gevestigd is, niet gebruik kan maken van de TOGS vanwege vaste lasten. 

Wat de VVD betreft wordt de lijst met het aantal SBI-codes zo snel als mogelijk uitgebreid. Ook willen wij een versoepeling van het ‘aan-huis-criterium’.

Thierry Aartsen geeft aan dat op dit moment hard wordt gezocht naar een oplossing en laat weten dat in ieder geval de VVD zich hard maakt om zo snel mogelijk met een oplossing te komen.

Om alle signalen rondom de SBI-codes te verzamelen heeft RVO nu zelf ook een loket geopend waar je problemen kunt melden. Thierry Aartsen roept iedere ondernemer op die onterecht buiten de boot valt, dat via onderstaande link te melden: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-ontbrekende-sbi-codes-wssl

De BVBN blijft aandacht vragen voor ontbrekende SBI-codes. Ook volgt de BVBN de ontwikkelingen rondom het corona-virus. Wij houden u daarvan op de hoogte. Heeft u juridisch advies nodig of wilt u met andere leden sparren, dan kunt u zich melden bij ons via info@bvbn.nl. Wij helpen u graag verder.