Lid

VOG verklaring in aanvraag sinds:

25 juni 2022 onder nummer 999901202206250430

EH, EHBO:

BLS instructeur onder certificaat ERC-774-928991

Brand en Ontruiming:

bij het NBBE rijksdiploma Hoofdbrandwacht en Instructeur gehaald.

René Alderwereld

Instructeur

Iets over mezelf…

In 2001 bij Brandweer Schiphol begonnen. Door de vele ‘vrije tijd’ begonnen bij Slachtofferhulp Nederland waar ik slachtoffers van misdrijven emotionele opving deed en ze begeleiden in het strafproces.

Daarnaast kon ik voor een opleiding kiezen: SOSA heb ik gedaan en ben opgeleid en gewerkt als Ambulance Chauffeur bij de VZA Amsterdam e.o.

Tijdens diensttijd (vanaf 2002) trainde de brandweer alle BHV’ers op en rondom Schiphol. Ik was onderdeel van de instructeurspool. Na tien jaar heb ik de training ‘overgenomen’ en heb ik de training verplaatst naar de terminal zelf. Incompany training en maatwerk zorgde dat de kennis en kunde beter eigen werden gemaakt door de cursisten. Bewustwording en informatie verstrekking over de nafase zorgde dat er open gesprekken ontstonden, naar mij toe maar ook met de eigen collega’s waar zij al jaren mee samenwerkten.

In 2011 eigen bedrijf Reban gestart. BHV trainingen op maat verzorgen met aandacht voor de Nafase van een incident waren de drijfveren waarmee ik lesgaf.

Ervaring over de nafase opgedaan bij de cellenbrand op Schiphol en de crash van Turkisch airlines toestel, beidde rampen was ik met brandweer Schiphol als eerste ter plaatse.

Na deze ervaringen en de behoeften die ik voelde over het nut en belang van de nazorg motiveerde mij om een boek erover te schrijven. April 2021 lanceerde ik mijn boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen. Het gaat over de verwerking van trauma, laagdrempelig opgesteld met voorbeelden uit mijn eigen praktijk.

Begin 2022 een basistraining Eerste Hulp na schokkende gebeurtenissen ontwikkeld. Deze is nu, na een pilot bij de brandweer gedaan te hebben, klaar om verspreid te worden. Deze training zal een goede aansluiting vinden bij de hoog risicoberoepen of organisaties waar incidenten zich door de jaren heen stapelen of grote kans is dat er een incident ontstaat. Deze training in aangepaste vorm, is ook geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen of hun gedrag willen veranderen. Door buiten je comfortzone te oefenen en met een goede zelfreflectie kan groei ontstaan.

Tot zover genoeg voorgesteld?

Voor vragen of opmerkingen, neem dan graag contact met mij op.

Vriendelijke groet,

René Aldewereld