BHV’er aan het woord

13/09/2023 Geplaatst in: Nieuws

“Dankzij mijn BHV-training weet ik dat ik echt iemand kan helpen”, zegt Wilco Boonekamp, werkzaam als kok in de ouderenzorg bij Cardia.

Na het werk reed hij naar huis en hoorde hij een enorme klap.
Bij een ongeluk op de N14 is een auto op de kop beland en stond een andere auto met een hevig geschrokken gezin daarbij. “Vroeger was ik dan doorgereden, omdat je niet weet wat je moet doen, maar nu ben ik direct gestopt om hulp te bieden. Je weet dat je moet checken of alle inzittenden de auto hebben kunnen verlaten en dat we een veilige plek moesten vinden om hulp te bieden. Het was fijn dat er nog meer auto’s stopten, zodat iemand 112 kon bellen. Mijn eigen EHBO-doosje in de auto bleek maar beperkt. Gelukkig was er iemand met een flesje water waarmee we de bloedende arm van het slachtoffer konden uitspoelen en met een schone handdoek konden we het bloeden stelpen. De overdracht aan de ambulance verliep soepel waardoor het slachtoffer snel naar het ziekenhuis kon worden gebracht. De kinderen uit de andere auto waren behoorlijk overstuur, dus daar hebben we de ambulance ook op geattendeerd. Toen ook de politie en brandweer ter plaatse waren, kon ik met een gerust hart vertrekken.

Ik heb me aangemeld voor een BHV-cursus omdat op mijn werk niet alleen in de keuken incidenten kunnen voorkomen, maar vooral omdat er regelmatig iets gebeurt met de bewoners van ons huis. Dan is het fijn als er bij het restaurant, waar niet altijd verzorgend personeel aanwezig is, ook een BHV’er in de buurt is. Dat ik met rust en overzicht weet hoe ik in kan grijpen, heb ik echt aan de cursus te danken!”

Alweer een BHV’er, die niet alleen op het werk maar ook daarbuiten weet op te treden!

Welke BHV’er ken jij? Tag deze persoon in de comments of stuur een mail naar communicatie@bvbn.nl.